Over ons...

Bruin Kafee, terug van weggeweest in een nieuw kek jasje

Het Bruin Kafee is al jaren een begrip in Tilburg. Op het Piusplein, de terras hotspot van Tilburg, staat gezelligheid hoog in het vaandel.
Ook voor een krantje en een goede kop koffie ben je in de ochtend al welkom op ons terras of gewoon lekker binnen aan de bar! Een uitgebreide lunch- en dinerkaart zorgen ervoor dat je op elk moment van de dag terecht kan bij het Bruin Kafee. Laat jezelf verrassen door de ouderwetse ongedwongen sfeer en laat oude tijden herleven!
Lekker aan het shoppen in de middag en toe aan een pauze? Neem een heerlijk verse koffie met de enige echte Jan de Groot Bossche Bol! Dit ongeevenaard stukje Brabants gebak is de perfecte aanvulling het middagje shoppen. 

Historie

Toen het piusplein nog floreerde door de autohandel, ontstond de eerste zaak in het pand. Cafe Restaurant de Autobeurs (Bart Beukers) De meeste mensen kennen het pand echter van 'Het Bruin Kaffee' zoals dat in 1972 begon onder de hoede van Jan Donders. Overlevering verteld dat de kroegbaas vier kippen en een haan in zijn ‘kaffee’ hield. Door de kippen vloog het zilverzand door de gehele zaak. De omeletten waren daardoor wel kakelvers! Eind 1979 nam Chérie Cohen de zaak over en bestond het personeel voornamelijk uit vrouwen, ‘het eerste vrouwvriendelijke café van de stad’. Het personeel bestond voornamelijk uit vrouwen, en de klusjes die zij niet konden doen in de late uren door Chérie en haar gezin gedaan. De kroeg floreerde als de plek voor live muziek (mede van de huisband) en een grote vaste klantenkring. De naam van Bruin Kaffee werd voor de 3e keer gevestigd in Tilburg. (KLIK VOOR HET VERVOLG)
In de recente geschiedenis was het Cafe Joris. Hier kon je ook terecht voor live muziek voor de karakteristieke bakstenen muur. Later werd de live muziek ook nog vervangen door Dj's die tot in de late uurtjes door bleven gaan. April 2017 hebben wij Bruin Kafee (die spelling heeft nog een verhaal) wederom gevestigd in Tilburg! De historie laten we zeker niet links liggen. Kippen en een Haan zal je alleen in de oven vinden, vrouwvriendelijk zijn we nog steeds. Een uitgebreide drankkaart zal de nostalgie snel doen ontwaken! Daar vind je ook een overzicht van alle zaken die in ons huidige pand hebben gezeten en waarom ons Bruin Kafee gespeld wordt met een enkele f!

Vacatures

Het Bruin Kafee is altijd in beweging. Zo zijn we altijd op zoek naar nieuw personeel. Hier vind je de laatste vacatures die wij hebben. Mochten er geen vactures staan op de site, kan je ook een open solicitatie sturen. We nemen dan jou gegevens op in de database. Als er dan iets vij komt, nemen we meteen contact met je op!
Wil je in contact komen, vul het contact formulier in, of stuur een mailtje met je CV en motivatie naar info@bruinkafee.nl
We zijn op zoek naar bedienend personeel (minimaal 18jr) Ervaring is een pré maar we leren je zonder moeite ook de fijne kneepjes van het vak.
Het Bruin Kafee is een ouderwetse kroeg in een nieuw jasje. Wij serveren de beste gin-tonics, speciaalbieren en heerlijke wijnen. Daarnaast hebben wij een uitgebreide lunchkaart. In de avonden komen de lekkerste BBQ gerechten uit de Josper oven.
Ben je op zoek naar een leuke (bij)baan, en heb je service hoog in het vaandel staan? Dan zijn we op zoek naar jou. Stuur je CV en motivatie naar info@bruinkafee.nl of laat een bericht achter via het onderstaande contact formulier!
Meer informatie volgt
Ben je op zoek naar een leuke (bij)baan, en heb je service hoog in het vaandel staan? Dan zijn we op zoek naar jou. Stuur je CV en motivatie naar info@bruinkafee.nl of laat een bericht achter via het onderstaande contact formulier!

Neem contact op!

Like ons op facebook!

Neem contact met ons op!

Neem contact op via de facebook messenger!

Bruin Kafee Piusplein 5, Tilburg
Tel: 0628392367

Waar zijn we te vinden?

info@bruinkafee.nl
Bruin Kafee Piusplein 5, Tilburg